Selecteer een pagina

Werving & Selectie en Interim

Hunter Recruitment is graag jouw partner in de zoektocht naar een geschikte werknemer of werkgever. Onze focus ligt zowel op reguliere werving & selectie als op interim. Binnen deze twee focusgebieden richten wij ons in het bijzonder op legal, healthcare, sales en finance vacatures. Aangezien wij een achtergrond hebben in het werkveld, is begrip van de materie volledig aanwezig. Dit betekent dat wij goed kunnen inschatten wat de wederzijdse behoeftes zijn, waardoor wij te allen tijde maatwerk kunnen leveren.

In de praktijk merken wij dat organisaties eveneens regelmatig behoefte hebben aan specialisten voor een bepaalde periode, ook wel interim genoemd. Het voordeel van een interimmer is dat een specialist kritisch naar een organisatie kan kijken, zonder het gevoel te hebben direct rekening te moeten houden met (interne) belangen. Daarbij leent een interimmer zich uitstekend voor tijdelijke projecten, zoals de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving of het (her)schrijven van bedrijfsprocessen ter verbetering van de omzet.

Executive search

Naast reguliere werving & selectie richten wij ons ook op het hoogste segment. Ervaring leert dat een zoektocht op het hoogste niveau over meer schijven gaat, wat betekent dat wij te maken hebben met meerdere stakeholders. In dit kader moet je vooral denken aan partnerposities en hoge managementposities. Wij werken doorgaans nauw samen met de betreffende bestuurders, partners of managers om de beste match tot stand te brengen. Inmiddels hebben wij hierin een concreet track record opgebouwd, hierbij kun je denken aan diverse plaatsingen op partnerniveau bij (internationale) advocatenkantoren en bijvoorbeeld CEO’s of CFO’s bij onder andere multinationals.

Onze werkwijze

Stap 1

Selecteren

Wij voeren een strenge selectie om de best mogelijke match tot stand te brengen. In deze fase benaderen wij eerst kandidaten uit ons bestaande netwerk. Indien dit niet tot het gewenste resultaat leidt, gaan wij geheel discreet de markt af om de juiste kandidaat te vinden.

Stap 2

Interviewen

Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, nodigen wij hem/haar uit voor een uitvoerig interview. Tijdens dit gesprek lopen wij niet alleen het cv langs, maar controleren wij ook op de zogenaamde soft-skills. Persoonlijkheid is immers net zo belangrijk als werkervaring.

Stap 3

Aanbieden

Nadat wij de kandidaat uitvoerig hebben geïnterviewd en beide partijen positief zijn, bieden wij de kandidaat aan. In het begeleidend schrijven nemen wij niet alleen de positieve punten mee, maar ook de kanttekeningen. Wij sturen niet een dozijn aan cv’s toe, maar selecteren zorgvuldig de beste!

Mark van der Heijden

Partner bij Hunter Recruitment Nederland

Al tijdens zijn Master Health Care Management is Mark aan de slag gegaan als manager bij een zorginstelling. In deze functie was hij verantwoordelijk voor een groot aantal aspecten binnen de bedrijfsvoering, waaronder de werving & selectie van werknemers. In deze rol heeft hij samengewerkt met diverse werving & selectie kantoren. Echter, had hij het gevoel dit beter te kunnen en is mede daarom in oktober 2017 Hunter Recruitment gestart. De positieve en negatieve ervaringen met andere recruiters neemt hij nu mee om de huidige klanten van Hunter Recruitment te voorzien in hun wensen. Dit doet hij door de klant te helpen en mee te denken met het opstellen van het functieprofiel. Daarbij heeft Mark voor ogen hen te ontlasten door maatwerk af te leveren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Bel Mark op +31 6 49358599.

Rachid el Bakuri

Partner bij Hunter Recruitment Nederland

Rachid is na zijn rechtenstudie gaan werken bij een groot advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Daar was hij werkzaam binnen de praktijkgroep Bank- en Effectenrecht en hield zich bezig met obligatietransacties. Na verloop van tijd merkte Rachid dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, ditmaal buiten de advocatuur. Hij is vervolgens bij een kleinschalig recruitmentkantoor in Amsterdam gestart en heeft daar de juridische tak opgezet. In dit kader heeft hij een concrete focus op de advocatuur, het notariaat en de fiscaliteit. In oktober 2017 is Hunter Recruitment opgericht en is graag jouw partner in de zoektocht naar een geschikte werkgever of kandidaat.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Bel Rachid op +31 6 10542289.

info@hunter-recruitment.nl • Minervaplein 13-4 •1077 TH Amsterdam 
Hunter Recruitment • Copyright 2018 • Privacy Statement • Algemene voorwaardenDisclaimer